Orionin syksyn tapaus tänään ja perjantaina:
Tiistai 30.9. klo 21.15 & perjantai 3.10. klo 21.00
Nobuo Nakagawa: JIGOKU / HELL
Japani 1960
English subtitles
http://www.kava.fi/esitykset/syksy2008/japan.html
Orionin syksyn tapaus tänään ja perjantaina:
Helvatan hieno elokuva. Pitää yrittää tulla perjantaina.
Oli kyllä näkemisen arvoinen elokuva. Tiistaina tuli Orionissa käytyä, kun en perjantaina ehdi paikalle.
Oli kyllä melko huuruista matskua. Siisti teatterielämys.
Ankean vähän porukkaa ekassa näytöksessä, mutta heti R&A:n perään se oli kyllä odotettavissakin. Toivottavasti huomenna enemmän, kyseessä on kuitenkin äärimmäisen elitistinen ja kauhuelokuvan historiassakin merkittävä teos. Viimeiset jotain 45 minuuttia kestävä helvetti-jakso on ällistyttävintä elokuvaa vuosimallia 1960 – jo kolme vuotta ennen Herschell Gordon Lewisia! Kopio on selvästi restauroitu ja leikkaamaton.
Ankean vähän porukkaa ekassa näytöksessä, mutta heti R&A:n perään se oli kyllä odotettavissakin
Ankean vähän porukkaa ekassa näytöksessä, mutta heti R&A:n perään se oli kyllä odotettavissakin
Ihmetyttää KAVA:n toistuva linja heittää Orioniin samoihin aikoihin R&A:n kanssa Kaukoitä-tms. eksoottisia teoksia, joilla on vuoden huonoin sauma saada katsojia, kun ne laitetaan kilpailemaan katsojista festivaalin world cinema ‑uutuuksia vastaan. Tai esitetään heti festarin perään, jolloin muuallakin kuin Orionissa asioivia elokuvanharrastajia vaivaa yleensä taisteluväsymys ja halu pysyä kotona.
Orionin Imaginary Japan ‑sarja jatkuu kovissa merkeissä. Tänään ja perjantaina klo 21 Seijun Suzukin
Branded to Kill (Tehtävänä murha, 1967). Med svenska texter.Jälleen kerran voin todeta että olisi hyvä osata toista kotimaista vähän enemmän.
Ankean vähän jengiä myös Branded To Killin näytöksessä, ruotsitekstit toki karsii. Elokuva on määritelmä sille, mitä "cool" tarkoittaa.
Ruotsalaiset tekstit, japanipuhe ja komea visuaalisuus on yhdistelmä jolla Suzukin "trilogiaa" on aina katsottu Suomessa filmiltä, siis alkaen R&A:sta '93 jonka jälkeen kaikki leffat on nähty Orionissa ainakin kertaalleen. Back then ei ruotsitekstit haitanneet kuvallista ahmimista juuri yhtään, paitsi leffoista puheliaimmassa White Tiger Tattoossa, vaikka ruotsivastaisuuteni oli vasta lukiosta päästyäni kovimmillaan.
Ruotsalaiset tekstit, japanipuhe ja komea visuaalisuus on yhdistelmä jolla Suzukin "trilogiaa" on aina katsottu Suomessa filmiltä, siis alkaen R&A:sta '93
Ankean vähän jengiä myös Branded To Killin näytöksessä, ruotsitekstit toki karsii.
Ruotsalaiset tekstit, japanipuhe ja komea visuaalisuus on yhdistelmä jolla Suzukin "trilogiaa" on aina katsottu Suomessa filmiltä, siis alkaen R&A:sta '93
R&A:sta '92. Eka leffa, jonka näin R&A:ssa. Samana vuonna Ruotsin ensi-iltaan tuotu (sama?) kopio on edelleen upeassa kunnossa.
Eipä näkynyt Filmihullu-possea tässäkään klassikossa, onneksi sentään yksi valveutunut Valtiovarainministeriön virkamies...
Totta helvetissä elämäntapa-elokuvahullut voi skipata Branded to Killin tai minkä vaan helmen siinä missä me muutkin ja se on ihan OK, mutta samalla se saattaa erikoiseen valoon heidän posmotuksensa vanhempien auteur-elokuvien (joita Seijun Suzuki edustaa arkkityyppisenä artisti vs studio ‑sankarina) nimenomaan filmiltä näkemisen tärkeydestä.