Seuraavana ostoslistalla:
kunnon kahvinkeitin. Kaveri lobbaa Moccamasteria, muita suosituksia?kahvinkeitin
Mikäli haussa on nimenomaan "tavallinen" kahvinkeitin(ei mikään espressokone), niin Moccamaster ON hyvä.
Moccamasteria suosittelen myös. Kotoa löytyy KB40, eli "pienen perheen malli", ja töissä kahvia on keitellyt KBT 741 Thermo. Termoskeittimen olisin mielelläni hankkinut myös kotiin, mutta hintaeron takia tyydyin kuitenkin perinteiseen malliin (
pdf-linkki ‑termoskeitinvertailuun).Ei ole muita vaihtoehtoja kuin Moccamaster. Helvetin hyvää kahvia ja asiallinen muotoilu. Se uusi "pyöreämpi" malli on kyllä ruma, joten hommaa se klassinen.
Pari vuotta on ollut käytössä perkolaattori. Huonoja puolia pieni koko (max 5 kuppia tässä mallissa), pitää aina pestä. Hyviä puolia: pitää aina pestä (tai minimissään siis huuhdella kaikki osat vedellä), ei tartte suodatinpusseja, kätevä koko 1-2 hengelle. Ja tosiaan, tekee pienen harjoittelun jälkeen loistavaa kahvia.
Koton Moccamasterin Clubline, sellainen kahden pannun tsydeemi K742. Ei ole valittamista.
Kaveri lobbaa Moccamasteria, muita suosituksia?
Krups Premium on palvellut hyvin kohta vuoden ajan.
Ostin sen siksi, että halusin automaattisen itsesammutuksen (hyvä apu hajamieliselle) ja samalla tuli sumppiin enemmän aromia ja lämpöä kuin halpis-Moulinexista koskaan.
http://www.coffeegeek.com/reviews/drip/krups_premium

Pari vuotta on ollut käytössä perkolaattori. Huonoja puolia pieni koko (max 5 kuppia tässä mallissa), pitää aina pestä. Hyviä puolia: pitää aina pestä (tai minimissään siis huuhdella kaikki osat vedellä), ei tartte suodatinpusseja, kätevä koko 1-2 hengelle. Ja tosiaan, tekee pienen harjoittelun jälkeen loistavaa kahvia.
Ettette vaan puhuisi kuitenkin moka-pannusta?

Perkolaattorihan on semmoinen 70-luvun kauhistus, joka polttaa kahvin paskaksi kiehuvalla vedellä. Moka-pannua kutsutaan täällä jostain syystä välillä espressokeittimeksi ja välillä perkolaattoriksi, vaikkei ole kumpaakaan... Hyvää kahviahan se tekee. Itsekin vaihdoin taannoin espressokoneen tuollaiseen (tosin teräksiseen malliin, en diggaile alumiinista), tekee melkein yhtä hyvät kahvit eikä ole läheskään yhtä kokoomuslainen.
Pahana kahviaddiktina hankin
AEG KFEA100 merkkisen kahvi- ja espressoyhdistelmän.Ettette vaan puhuisi kuitenkin moka-pannusta?
Perkolaattorihan on semmoinen 70-luvun kauhistus, joka polttaa kahvin paskaksi kiehuvalla vedellä. Moka-pannua kutsutaan täällä jostain syystä välillä espressokeittimeksi ja välillä perkolaattoriksi, vaikkei ole kumpaakaan... Hyvää kahviahan se tekee. Itsekin vaihdoin taannoin espressokoneen tuollaiseen (tosin teräksiseen malliin, en diggaile alumiinista), tekee melkein yhtä hyvät kahvit eikä ole läheskään yhtä kokoomuslainen.
Ei kun perkolaattori. En saa suoraan linkitettyä, mutta täältä löytyy: malli 2414 – Percolator Inox 0,6 l. Ei se mitään paskaksi keitä. Onhan noita näköjään isompiakin kokoja, jos tarttee enempi kahvia.
Espressopannu, moka pot – sama asia. Tuo on ygönen kun meillä halutaan hyvää kahvia, eli esim. sunnuntaisin munan ja pekonin kanssa. Alumiini on just hyvä kun se kuumenee nopsasti – eli suunnilleen samaan aikaan valmistuu kokkelit, pekoni ja kahvi. Onhan siinä vähän enemmän fiilistäkin kuin keittimessä... Vähän sama juttu varmaan kun parranajo höylällä vs. koneella: en voisi kuvitella ostavani sähköistä partakonetta.
Ei kun perkolaattori.
Jep, perkolaattorihan tuo. Sanotaan sitten vaikka näin että ei todellakaan ole mun makuuni se litku...
Espressopannu, moka pot – sama asia.
Ei. Moka-pannun kahvi ei ole espressoa, vaikka hyvää onkin.
Fiilisjutun allekirjoitan ihan täysin. Liedellä porisevassa pannussa on mainion kotoisa meininki verrattuna kalliiseen, rumankuuloiseen ja espoolaishenkiseen espressokeittimeen. Espressot voi sitten juoda vaikka Helsingissä käydessään La Lunassa, jossa on törkeän hieno vanha espressokone.