Kill Bill: Vol 1 vs. Vol 2

MiR 13.12.2004 11:47

Elikkä tuosta Kill Bill keskustelun juupas-eipäs henkisyydestä innostuneena ajattelin laittaa tällaisen kyselyn pystyyn. Nyt siis katsotaan kumpi on kovempi. Oma suosikkini on ilman epäilyksen häivääkään Vol 1.

Lauri Lehtinen 13.12.2004 11:55

Jos kyse olisi kahdesta itsenäisestä teoksesta eikä levitys/rahasyistä kahtia jaetusta yhdestä tarinasta, kyselyssä voisi olla mieltä. Mistä tahansa kertomuksesta voi tietysti kysellä, että tykkäsitkö alkupuolesta enemmän kuin loppupuolesta.

MiR 13.12.2004 12:01

Järjellistä tai ei, teos on kuitenkin jaettu kahteen osaan ja näiden puoliskojen keskinäisestä paremmuudesta jaksetaan kinastella kovastikin. Kuten sanottua, pidin enemmän alkupuolesta.

Lauri Lehtinen 13.12.2004 12:11

Itsekin suosittelisin katsomaan mieluummin ykkösen, mutta vain siksi, että tarinoita ei kannata aloittaa puolivälistä vaan alusta, jos niistä haluaa tajuta jotain. Ja toisaalta tarinan jälkipuoliskon eli Volume 2:n näkeminen auttaa tajuamaan monia alkupuolen seikkoja paremmin, eli kyse on kahdesta toisiaan täydentävästä palikasta joiden kilpailuttamisessa mun on vaikea nähdä paljoa pointtia.

krom 13.12.2004 12:50

Noniin vaikean heitit, melkein tekisi mieli vastata että kumpikin 'on parempi'. Kummassakin oli omat huippu hetkensä ja erilaisuutensakin takia molemmat toimivat sekä yksittäisinä että toisiaan täydentävinä pätkinä. Itselleni tämä on fiilis kysymys, riippuu aivan mielentilasta kumpaa pitää parempana. Mutta vastaan silti volume 1.

jason 13.12.2004 14:03

Selkeästi ykkönen. Japsiversion näkeminen joskus kiinnostaisi.

Low Rider 13.12.2004 17:50

Vol.2, no contest.

Sixpage 13.12.2004 17:53

Vol. 2:sta pidin enemmän. Mutta en juuri välitä Tarantinon ohjauksista.

Artisan 13.12.2004 19:22

Näillä teoksilla on kuitenkin varsin selvä tyyliero. Vol. 1:ssä Tarantino tyytyy tekemään sitä mitä osaa kaikkein parhaiten, ja onnistuu loistavasti. Vol. 2:ssa hän yrittää tehdä sellaista mitä ei kunnolla osaa eli syventää henkilöhahmoja. Pelkkä sarjakuvien lukeminen ja vuosikymmenen mittainen videovuokraamossa asuminen ei kuitenkaan ole antanut siihen kunnon eväitä. Vol. 1 tähtää matalammalle ja osuu napakymppiin. Vol. 2 tähtää korkealle eikä osu. Voisi tietysti väittää että onhan se uljaampaa edes yrittää, mutta jotenkin minusta on kuitenkin mukavampi onnistua. Vol. 2:n säälittävyys kulminoituu lopussa Billin ja morsiamen kohtaamiseen jossa Tarantinon on vielä pakko vetää joku Teräsmies-juttu selittämään keskushahmon ajatusmaailmaa, kun ei osaa sitä muutoin tehdä. Vol. 2:ssa on kyllä paljon hyvääkin mutta kun suurin osa siitä on mihinkään johtamatonta löpinää on kokonaistulokseen vaikea olla kauhean tyytyväinen.

Ilja Rautsi 13.12.2004 19:48
Artisan (13.12.2004 19:23)
Tarantinon on vielä pakko vetää joku Teräsmies-juttu selittämään keskushahmon ajatusmaailmaa, kun ei osaa sitä muutoin tehdä.





?
Artisan 13.12.2004 21:41
"An essential characteristic of the superhero mythology is, there's the superhero, and there's the alter ego. Batman is actually Bruce Wayne, Spider-Man is actually Peter Parker. When he wakes up in the morning, he's Peter Parker. He has to put on a costume to become Spider-Man. And it is in that characteristic that Superman stands alone. Superman did not become Superman, Superman was born Superman. When Superman wakes up in the morning, he's Superman. His alter ego is Clark Kent. His outfit with the big red "S", that's the blanket he was wrapped in as a baby when the Kents found him. Those are his clothes. What Kent wears, the glasses, the business suit, that's the costume. That's the costume Superman wears to blend in with us. Clark Kent is how Superman views us. And what are the characteristics of Clark Kent? He's weak, he's unsure of himself... he's a coward. Clark Kent is Superman's critique on the whole human race. Sort of like Beatrix Kiddo and Mrs. Tommy Plympton."
Young Hova 13.12.2004 21:52

Tuo Billin monologi selittää idean siitä, mikä on Kiddon paikka elokuvan maailmassa. Bill kertoo asian yhtä paljon Kiddolle kuin katsojalle. Kiddo ei ole suostunut hyväksymään tätä tosiasiaa, vaikka on koko ajan tiennyt sen. Katsoja ymmärtää, ettei Kiddon normaalista elämästä olisi voinut tulla mitään, ei missään tapauksessa. Joten Billin pahat teotkin on helpompi hyväksyä.





Ainakin itse pidin tätä monologia melko nerokkaana, ei itsestäänselvänä mutta hyvin ytimekkäänä summauksena edellisen 3,5h tapahtumista.
fubar 13.12.2004 22:25

vol II. olkoonkin että koko kakkos volyymi on pröystäilevän ylipursuava sillisalaatti, minusta ensimmäinen osa oli liian suoraviivainen ja yksioikoinen pastissi-kokoelma. kakkososassa tarinaan tulee syvyyttä ihan toisella lailla, vaikka tuskallisen pitkiä dialogeja sisältääkin.





edit: ajatuskatko
Ilja Rautsi 14.12.2004 12:01

Niin, kyllä minä tiesin mistä on kyse, kysymyksellä lähinnä osoitin hämmennystä siitä, ettei tuo Kallen selittämä juttu auennut elokuvasta Artisanille. Lisäksi monologi on hauska, Carradine esittää sen hyvin ja se sopii elokuvaan. En siis tajua "Tarantinon on pakko vetää"- horinaa, ikään kuin Tarantino olisi tuntikausia tuskaillut kun ei keksi mitään "parempaa" ja sitten lopulta tyytynyt tähän latteuteen.

Artisan 14.12.2004 12:25

Myönnettäköön että kyseessä on yksi elokuvan parhaista kohdista, siksihän se jäi alun perin mieleenkin.