Godzilla (Hideaki Anno, 2016)

Hung Fist 1.4.2015 06:14

Suhtauduin Tohon ilmoitukseen uuden Godzilla-elokuvan tekemisestä aika nihkeästi kunnes tänään tippui pommi: Hideaki Anno (

Love & Pop, Ritual, Evangelion) ohjaa! Se ei tietenkään takaa hyvää elokuvaa, mutta projektin mielenkiinto kasvoi noin 27 kertaisesti.
http://twitchfilm.com/2015/03/the-first-official-image-from-tohos-godzilla-and-a-director-announcement.html
Hung Fist 10.12.2015 17:08

Elokuvan nimi on

Godzilla: Resurgence (japaniksi シン・ゴジラ eli Shin Gojira eli New Godzilla) ja ohjaajina toimivat Hideaki Anno (hyvä juttu) ja Shinji Higuchi (ei niin hyvä juttu). Ensi-ilta on 29.7.2016.

Hyödytön teaseri:


https://youtu.be/1bzsFjf7paI

god1.jpg


Julisteessa lukee "Japan vs. Godzilla".


Hung Fist 14.4.2016 05:46

Traileri:


http://www.youtube.com/watch?v=ysRIwlEBjuw



Hahmot/tarina näyttää tuon perusteella tylsiltä ja epä-Annomaisilta, mutta efektikuvasto hienolta. Jos itse elokuva petraa ensimainitun suhteen, niin tämähän voisi olla hyvä. Ehdottomasti käyn katsomassa teatterissa.

Hung Fist 30.7.2016 09:30

Olipas pettymys. En ole valtaisa kaiju-fani, mutta Hideaki Annon nimi antoi luvan odottaa jotain poikkeuksellista. Anno on aiemmissa töissään osoittanut olevansa erinomainen syrjäytyneiden hahmojen tulkki (Ritual), yhteiskuntakriitikko (Love & Pop) ja hallituksen/aikuisten vastustaja (Evangelion). Valitettavasti Godzilla: Resurgencessä ei ole jälkeäkään tyypillisestä Annosta.



Parituntisessa elokuvassa on noin 20 minuuttia toimintaa ja 100 minuuttia puhuvia päitä hallituksen kokoushuoneessa. Päähahmoa ei juurikaan ole kollektiivista japanin kansakuntaa (=kokoushuone) lukuun ottamatta, vaan uusia pukumiehiä ja tutkijoita vyörytetään kankaalle koko ajan. Luulin tätä aluksi Annon ilkikuriseksi parodiaksi ja odotin Gozillan tallaavan koko huoneen muusiksi ekan vartin aikana, mutta homma jatkuikin loppuun saakka.



Viittaukset tuoreisiin luonnonkatastrofeihin toimivat ja elokuvalla on poliittista sanottavaa, mutta hahmot ovat niin tylsiä ettei elokuvasta meinaa saada kunnon otetta. Efektijaksot viihdyttävät silloin kun painopiste on käsityössä, eli useimmiten, mutta mukana on myös huonoja CGI-efektejä.



Näyttelijäpuolella plussaa Shinya Tsukamoton ja Mikako Ichikawan isoista rooleista; miinusta kammottavan Satomi Ishiharan vielä suuremmasta roolista. Atsuko Maeda oli kuulemma jossain mukana, mutta en huomannut (jälkikäteen heitetty veikkaus: sortuvassa talossa?).



**